FAQ

Hvor holder du til?

Jeg holder til i Trondheim.

Tar du oppdrag andre plasser i landet?

Ja, det gjør jeg, det vil selvsagt komme på en ekstrakostnad i forhold til reise og evt opphold, men jeg prøver å gjøre det så billig som overhodet mulig.

Står du for råvarer?

Vanligvis så står kunden for råvarer basert på en handleliste jeg sender, det er enklere for meg og kunden står friere i forhold til hvor innkjøp skal gjøre. Jeg kan selvsagt være behjelpelig der det er praktisk mulig å få det til. Utenfor Trondheim så er det litt vanskeligere å få til da jeg som regel kommer til stedet kun timer før maten skal lages.

Hvor mange personer lager du mat til?

Det kommer an på mange faktorer, men med et godt utstyrt kjøkken, en hjelper eller to og bra med servitører så kan jeg ganske greit lage mat til 150 personer. Når det er sagt så har jeg blitt litt kjent for å kunne lage veldig god mat til ganske mange mennesker under de merkeligste forhold, jeg har lagd frokost, lunch og tre-retters middag til 50 mennesker i tre dager, på et knøttlite kjøkken med tre gassbluss i skogen.

Så det meste lar seg gjøre, men ambisjonsnivået må selvsagt tilpasses fasilitetene.

Hvor få personer lager du mat til?

Ingen nedre grense egentlig, romantisk middag for deg og kjæresten? ikke noe problem. Ta kontakt så finner vi ut av det. Jeg tar en flat pris for å komme å lage middag på 200,- pr.person som regel, men det sier seg selv at det er fryktelig dårlig økonomi i å lage mat i mange timer for to personer for 300,- så der vil nok prisen bli noe annerledes.

Ta kontakt så finner vi nok ut av det.

Lager du vegetarmat?

Jeg lager stort sett all slags mat, jeg har et ganske stort repertoar, når det kommer til mat fra alle verdenshjørner, vegetarisk og vegansk er ikke noe problem.

Jeg har matallergier, kan jeg allikevel bruke deg?

Ja, jeg tar hensyn til allergier, si fra når vi setter sammen menyen så tilpasser jeg den i forhold til allergier.

Stiller du med servitører?

I utgangspunktet ikke, men som et resultat av å ha lagd mye mat på mange plasser har jeg blitt kjent med ganske mange som tar slike oppdrag, så det er meget mulig jeg kan formidle kontakt. Det rent praktiske utover det legger jeg meg ikke borti etter formidlingen.

Tar du oppvasken etter middagen?

Nei, jeg kommer, lager mat og rydder og vasker ned kjøkkenet etter meg, jeg vasker det jeg har brukt for å lage maten (gryter, stekepanner, øser etc) og forsvinner på mest mulig diskret måte. Oppvask av tallerkner, bestikk etc etter middag tar jeg ikke.

Er du utdannet kokk?

Nei, jeg har ingen formell utdannelse som kokk, men jeg har drevet med dette i ganske mange år, så jeg har nok mer erfaring fra store selskap enn de mange kokker.

Har du faste menyer jeg kan velge fra?

Jeg setter opp en egen meny til hvert enkelt oppdrag, det sikrer at hver enkelt kunde får en egen opplevelse og at det blir noe spesielt med hvert oppdrag. Vil du se eksempler på mat jeg har laget så ta en titt på bloggen min sinnakokken.no eller på facebooksiden min  Sinnakokken – Tore Svanemsli

Hvor tidlig må jeg bestille?

Så tidlig som mulig, den primære sesongen for bryllup er månedene juni-august og de helgene som er da fylles fort opp, gjerne ett år i forveien. Andre selskap er det enklere å få til på kort varsel, i hvert fall hvis man ungår juni-august.

Sender du faktura?

Ja

hva skjer hvis jeg blir misfornøyd?

Det håper jeg du ikke blir selvsagt, men det kan jo forekomme at det skjer uforutsette ting. Da må vi snakke sammen også kommer vi fram til en god løsning for alle parter.

Har du serveringstøy/kjøkkenutstyr selv?

Jeg kan stille med rimelig mye kjøkkenutstyr, jeg stiller alltid med egne kniver og en del annet jeg må ha. Serveringstøy er det verre med, så det må nesten vertskapet stille med selv. Jeg har selvsagt noe som kan lånes/leies, men ikke enorme mengder. Dette har litt med logistikk å gjøre, da det er ganske stor jobb å frakte kjøkkenutstyr og serveringstøy rundt omkring.

Hva er din filosofi på kjøkkenet?

Jeg er glad i enkle rene smaker, ikke for mange ingredienser på tallerkenen til enhver tid, jeg er også veldig opptatt av at smakene komplimenterer hverandre og at det finnes kontraster som løfter frem smaken.

Hva er det beste du noensinne har laget?

Ovnsbakt torsk med oksehaler, petit pois ertepurre, potetmos, og rødvinsglacé er kanskje en av høydepunktene mine, men jeg har lagd utrolig mye mat, så det er vanskelig å velge bare en ting. Ta en titt på bloggen, så ser du noe av det jeg har lagd.

Er du veldig sint?

Nei, men er nok ganske bestemt når det virkelig står på og maten skal ut. Det skal ikke mye til før ting går skeis når man skal servere mange mennesker, så da er det greit å være bestemt. Men sinna? ikke så ofte.